اگر تصمیم دارید نهال گردو بکارید، یا به خرید و فروش گردو بپردازید و در کل یک دیدگاه اقتصادی به نهال های گردو داشته و می خواهید باغستانی پربار احداث کنید، بدون شک باید در مورد انواع مختلف نهال های گردو، به خصوص نهال های بذری و نهال های پیوندی اطلاعات جامع و کاملی داشته باشید.
با توجه به اهمیت شناختن نهال های بذری و پیوندی، در این مطلب سعی داریم شما را به طور کامل با این دو نهال آشنا ساخته و به مقایسه این دو به پردازیم. همراه ما باشید!
آشنایی با نهال های پیوندی و نهال های بذری
نهال گردوی بذری نوعی نهال است که از کاشت بذر به وجود می آید، این در حالی است که نهال های پیوندی از پیوند یک گونه نهال گردو روی پایه نهال دیگر کشت می شود. نهال های پیوندی نهال هایی اصلاح شده هستند که با انجام عمل پیوند روی آن ها سعی شده عملکرد گیاه را برای باردهی بیشتر بهبود دهند.
با این وجود نمی توان گفت نهال های پیوندی در ارتفاع یا حتی زمان بادرهی با نهال های بذری تفاوت دارند، در حال حاضر هم در بازار ایران نهال های پیوندی بسیار محبوب هستند و با توجه به گفته کارشناسان فروش در طی 5 سال اخیر فروش نهال های پیوندی یک سیر صعودی را طی می کنند.
نحوه تولید و به وجود آمدن نهال های پیوندی
اگر می خواهید درک بهتری از تفاوت هایی که بین نهال های بذری و پیوندی وجود دارد، به دست آورید باید نسبت به شیوه تولید و پیوند نهال هم اطلاعاتی داشته باشید. اما قبل از آن بهتر است بدانید نهال های پیوندی امروزه مورد توجه باغداران در سراسر دنیا قرار گرفتند؛ چرا که نوع کاشت این نهال مزایای زیادی به دنبال دارد که متاسفانه نهال های بذری از آن برخوردار نیستند.
یکی از این مزایا، عدم تغییر جنسیت نهال است. برای آنکه یک باغستان پربار به دست آورید حتما باید این مورد را هنگام کاشت و پیوند نهال در نظر داشته باشید. در واقع می توان گفت که در حال حاضر یکی از مهم ترین دلایلی که باعث شده اکثر باغداران به خرید نهال های پیوندی روی بیاورند، تضمین باردهی نهال به شکلی قابل توجه است.
اما به هرحال اگر می خواهید یک نهال پیوندی خوب به دست آورید، باید در اواخر فصل زمستان و ماه اسفند که درختان گردو جوانه می دهند، آن تعداد از جوانه هایی که سالم و تازه هستند را جدا نمایید؛ پس از آن باید تا فصل بهار صبر کنید؛ چرا که بهار فصل پیوند نهال ها به شمار می رود.
شما باید تا فصل پیوند نهال، نهال های خود را در شرایط مطلوبی نگهدارید تا زمان فرا رسیدن فصل پیوند نهال، پایه روی پیوندگاه به خوبی جوش بخورد. بهترین دمایی که شما می توانید نهال های گردوی خود را در آن نگه دارید، دمای بین 0 تا 4 درجه سانتی گراد است. با این حال شما باید مراقب باشید که نهال های شما یخ نزنند.
معرفی انواع نهال های گردوی پیوندی
نکته بسیار جالب در مورد نهال های پیوندی، تنوع بالای آن ها است. در واقع باید بگوییم که نهال های گردوی پیوندی دارای انواع مختلفی هستند. این نهال ها ویژگی های مختص به خود را داشته و هر کدام به شرایط خاصی برای رشد نیاز دارند. ضمن اینکه قیمت آن ها هم با یکدیگر متفاوت است با این حال پرفروش ترین نهال های پیوندی که می توانید با کاشت آن ثمر زیادی به دست آورید، موارد زیر هستند:
- نهال گردو چندلر
- نهال گردو فرنور
- نهال گردو کانادایی (تیپ 12 – 21)
- نهال گردو فرانکت
- نهال گردو فرنت
- نهال گردو پدرو
- نهال گردو جمال
- نهال گردو هارتلی
- نهال گردو هاوراد
آشنایی با نهال های بذری و معضل هایی که برای کاشت آن ها وجود دارد
همانطور که در بالا هم اشاره کردیم نهال های بذری از کاشت بذرهای گردو به دست می آیند، این نهال ها نسبت به نهال های پیوندی میزان باردهی کمتری داشته و سال باردهی و مقاومت آن ها در برابر عوامل محیطی با نهال های بذری کاملا متفاوت است.
نهال های بذری نسبت به سرما مقاومت کمتری دارند، همچنین این نوع نهال ها مقاومت چندانی هم در مقابل آسیب های محیطی از خود نشان نمی دهند. این درحالی است که نهال های پیوندی نسبت به نهال های بذری باردهی و مقاومت بهتری داشته و شاخص ثابت باردهی آن ها هم وضعیت بهتری را نشان می دهد.
اگر می خواهید در کوتاه ترین زمان ممکن از نهال هایی که می کارید، محصولی برداشت کنید؛ پس نهال های بذری برای شما مناسب نخواهند بود. این مدل نهال ها معمولا بین سال سوم تا پنجم به بار می نشینند. در عوض شما می توانید از نهال هایی پیوندی استفاده نمایید، این مدل نهال ها بسته به نژادی که دارند از سال اول تا دوم به باردهی خواهند رسید.
با توجه به موارد گفته شده شما متوجه شدید که اصلی ترین تفاوت های موجود بین نهال های بذری و پیوندی چیست، حال در ادامه شما اطلاعات بیشتری هم کسب خواهید کرد.
میزان آسیب پذیری نهال های بذری
در زمان های گذشته که نهال های پیوندی وارد بازار نشده بودند، باغدارن به ناچار از نهال های بذری استفاده می کردند. با این حال مشکلاتی که در کاشت این مدل نهال ها وجود داشت، خطری بزرگ برای باغدارن محسوب می شد؛ چرا که امکان داشت تمام سرمایه آن ها از بین برود و آنان به سود دهی نرسند.
مهم ترین عاملی که باعث ایجاد این هول و ولا در باغداران می شد، میزان آسیب پذیری نهال های گردوی بذری در برابر آفات و سرما بود. با این حال خوشبختانه در حال حاضر نهال های پیوندی چنین ضعفی ندارند و باغداران با خیالی آسوده می توانند به کاشت آن ها بپردازند.
نهال های گردوی پیوندی چه مزایای دارند؟
شاید اصلی ترین دلیلی که باعث شده مهندسین کشاورزی روی کاشت نهال گردو پیوندی اصرار کنند و در این زمینه اقدامات بسیاری انجام دهند، مزایای است که این مدل نهال های گردو در مقابل خطرات کاشت دارند. شاید با خود بگویید مزایای این مدل نهال ها در مقابل خطرات کاشت چیست و ما در ادامه موارد و مزایای زیر را به شما معرفی خواهیم کرد:
ثبات در بارآوری
نهال های گردوی پیوندی، نهال های اصلاح شده ای هستند که سعی شده تمامی ضعف های آن ها را از بین ببرند. این نهال ها نسبت به نهال های بذری در برابر آفات و همچنین سموم گیاهی مقاومت بالایی داشته و به سختی از بین می روند. مقامت بالا در برابر عوامل محیطی یکی از مزایای قابل توجه این نهال ها به شمار رفته و همین موضوع باعث شده نهال های پیوندی در بارآوری ثبات زیادی داشته باشند.
مقاومت بالا در برابر سرما
اگر در مورد کشاورزی و باغداری اطلاعات هرچند کوچکی داشته باشید، بدون شک می دانید که یکی از اصلی ترین قاتلین حیات گیاهان، سرما است. در حال حاضر اکثر گیاهان می توانند با استفاده از مکانیسم های مختلف در برابر گرما مقاومت نمایند، اما هیچ مکانیسمی برای افزایش مقاومت گیاهان در برابر سرما وجود ندارد و سرما می تواند آسیب های زیادی به گیاهان وارد کند. نهال های گردو هم از آسیب های سرما در امان نیستند، به خصوص نهال های بذری که با کوچکترین سرمایی خزان زده می شوند و دیگر نمی توان محصولی از آن ها برداشت کرد.
با این حال اصلاحات ژنتیکی انجام شده روی نهال های پیوندی باعث شده این مدل از نهال ها نسبت به نهال های بذری مقاومت بیشتری در برابر سرما از خود نشان دهند. مقاومت بالای نهال های پیوندی یکی دیگر از دلایل برتری نهال های پیوندی نسبت به نهال های بذری است.
مقایسه قیمت نهال های گردوی بذری و نهال های گردوی پیوندی
اگر تصمیم دارید که یک باغدار موفق شوید، بهتر است در مورد قیمت نهال های بذری و پیوندی اطلاعاتی به دست آورید. نهال های بذری قیمت بسیار پایین تری دارند، این مسئله هم یکی از تفاوت های فاحش بین نهال های بذری و پیوندی به شمار می رود.
در کل آماده سازی و ایجاد باغستانی با استفاده از نهال های پیوندی شاید دو برابر بیشتر از نهال های بذری هزینه در پی داشته باشد اما بدون شک ارزشش را خواهد داشت. در حال حاضر اکثر باغداران و سرمایه گذاران ترجیح می دهند که روی خرید و کاشت نهال های پیوندی سرمایه گذاری کنند؛ چرا که بدون شک سرمایه آن ها برمی گردد.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم شما را با تفاوت نهال گردوی بذری و نهال گردوی پیوندی آشنا کنیم. اینکه شما کدام نهال را برای کاشت انتخاب می کنید، کاملا به شرایط و تصمیم خودتان بستگی دارد. شما باید با بررسی ویژگی های هر کدام از این نهال، تشخیص دهید که کدامیک برایتان مناسب تر است. در نهایت هم می توانید برای خرید هرکدام از آن ها به مراکز معتبری مثل نهالستان نهالوند مراجعه نمایید.
همچنین برای مشاهده انواع نهال میوه پیوندی می توانید بر روی عبارت (انواع نهال میوه) کلیک کنید.
ما در نهالستان بزرگ و معتبر نهالوند، از بهترین متخصصین و کارشناسان گیاه شناسی برای پرورش انواع نهال میوه کمک می گیریم. تمام نهال های پرورش یافته در این مجموعه از کیفیت بالایی برخوردار بوده و دارای شناسنامه و کارت قرنطینه هستند. از همین رو شما با خیال راحت می توانید برای خرید اقدام کنید.
جهت خرید نهال با ما در تماس باشید
خرید نهال اصل و معتبر، همراه با ضمانت بازگشت واقعی کالا، برای مشتریان امری بسیار مهم است. نهالستان نهالوند با داشتن مجوز رسمی از جهاد کشاورزی و ارائه فاکتور رسمی، یک انتخاب اطمینانبخش برای شماست. اکنون با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید تا نسبت به دریافت مشاوره قبل از خرید اقدام نمایید و بهترین نهالها را برای باغهای خود انتخاب کنید.