یکی از بیماری های شایع در میان درختان بادام، بیماری لکه آجری بادام نام دارد. این بیماری لکه هایی به رنگ آجری را روی برگ های درختان بادام به وجود می آورد و علت نام گذاری آن هم همین موضوع است. متاسفانه این بیماری می تواند آسیب های شدید و خطرناکی به درختان بادام بزند و حجم محصول دهی آن ها را به شدت کاهش دهد. به همین دلیل بسیاری از باغداران با نگرانی هایی در خصوص ابتلای درختان خود به این بیماری مواجه هستند. با توجه به اهمیت این موضوع، ما تصمیم داریم در این مطلب اطلاعات مفیدی درمورد شناسایی این بیماری و نحوه درمان آن به شما عزیزان آموزش دهیم. همراه ما باشید!
آشنایی کلی با بیماری لکه آجری بادام
بیماری لکه آجری بادام یکی از بیماری های مهم و خطرناکی است که می تواند درختان بادام را درگیر کند. این بیماری بومی خاورمیانه و مناطق حوزه مدیترانه است. لکه آجری بادام فقط برگ های درخت بادام را درگیر می کند. اما همانطور که می دانید، برگ ها اصلی ترین عضو درخت برای غذاسازی و فتوسنتز هستند. به این ترتیب درخت دیگر قادر به رشد و تولید محصول نخواهد بود.
چرخه بیماری لکه آجری بادام در فصل بهار آغاز می شود و عامل ایجاد این بیماری که نوعی قارچ است، فصل زمستان را داخل برگ هایی که کف زمین هستند سپری می کند. این قارچ در شرایطی که رطوبت و بارندگی بیشتر باشد، رشد بیشتری هم خواهد داشت. همچنین اوج رشد این بیماری هم از زمان ظهور شکوفه ها تا تشکیل شدن چغاله های بادام است.
از کجا بفهمیم درختان بادام به لکه آجری دچار شده اند؟
علائم ظاهری این بیماری کاملاً قابل تشخیص بوده و به راحتی می توان متوجه آن شد. این بیماری باعث ایجاد لکه های زرد مایل به نارنجی روی برگ ها می شود که این لکه ها به تدریج آجری رنگ خواهند شد. بنابراین شما به راحتی می توانید با مشاهده چنین لکه هایی روی برگ، متوجه وجود این بیماری شوید و برای درمان آن اقدام کنید.
تولید گل های خارج از فصل و ریزش زود هنگام برگ ها هم از دیگر علائم ابتلای درختان بادام به این بیماری است.
لکه آجری بادام چه خسارتی به باغداران وارد می کند؟
همانطور که در بخش های قبلی هم اشاره شد، این بیماری در عملیات فتوسنتز اختلال ایجاد کرده و باعث می شود که درخت برای تولید محصول و میوه های جدید ناتوان باشد. همچنین درخت نمی تواند مواد مغذیی را برای تشکیل جوانه و ذخیره زمستانه جذب کند. علاوه بر این، برگ هایی که به این بیماری دچار شده اند زودتر از موعد مقرر ریزش پیدا می کنند.
به این ترتیب هم حجم محصول دهی باغ بادام کاهش پیدا می کند و هم درختان باغ به تدریج ضعیف شده و نسبت به انواع عوامل محیطی و بیماری ها و آفات دیگر آسیب پذیر می شوند.
پیشگیری از بیماری لکه آجری بادام
برای اینکه از بسیاری خسارات و آسیب ها به درختان بادام خود جلوگیری کرده و درختان خود را از ابتلا به این بیماری دور نگه دارید، باید از همان ابتدا به فکر بوده و نهال های سالم و مقاومی را برای کاشت در باغ خود انتخاب کنید. برخی از ارقام نهال بادام نسبت به این بیماری مقاومت بیشتری دارند و انتخاب بهتری برای شما هستند.
یک راهکار موثر دیگر برای پیشگیری از این بیماری، شخم زدن کف باغ است. این کار را باید قبل از جوانه زنی درختان بادام انجام دهید. همچنین بهتر است در فصل پاییز تمام برگ ها را از کف باغ جمع کرده و در جایی خارج از باغ بسوزانید.
درمان بیماری لکه آجری بادام
بهترین راه برای درمان بیماری لکه آجری بادام، استفاده از سم های مخصوص است. سمپاشی درختان بادام برای از بین بردن این بیماری در سه مرحله انجام می شود:
- مرحله اول زمانی است که گلبرگ های درخت به مرحله ریزش می رسند.
- مرحله دوم هم باید به فاصله 2 الی 4 هفته بعد از مرحله اول انجام شود.
- مرحله سوم هم حدود 14 روز بعد از مرحله قبلی انجام می گیرد.
جمع بندی
بیماری لکه آجری بادام یک بیماری خطرناک است که باعث اختلال در عملیات فتوسنتز شده و درختان بادام را ضعیف می کند. این بیماری می تواند حجم محصول دهی باغ شما را کاهش داده و خسارت های زیادی را به بار آورد. بنابراین شما باید به موقع برای درمان آن اقدام کنید. ما در این مطلب سعی کردیم اطلاعاتی در مورد این بیماری در اختیار شما قرار دهیم. اگر متوجه شدید که درختان باغتان به این بیماری مبتلا شده اند، می توانید برای درمان آن ها از کارشناسان و گیاه شناسان تیم نهالستان نهالوند کمک بگیرید.
جهت خرید نهال با ما در تماس باشید
خرید نهال اصل و معتبر، همراه با ضمانت بازگشت واقعی کالا، برای مشتریان امری بسیار مهم است. نهالستان نهالوند با داشتن مجوز رسمی از جهاد کشاورزی و ارائه فاکتور رسمی، یک انتخاب اطمینانبخش برای شماست. اکنون با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید تا نسبت به دریافت مشاوره قبل از خرید اقدام نمایید و بهترین نهالها را برای باغهای خود انتخاب کنید.