کاشت نهال انگور، یکی از پرسودترین گزینه ها برای پولدار شدن است؛ به شرط اینکه نکات مربوط به طرز کاشت نهال انگور رعایت شوند. در صورت رعایت تمام اصول کاشت نهال انگور، باردهی و کیفیت درخت آن افزایش چشمگیری پیدا می کند.
مواردی نظیر عمق چاله برای کاشت نهال انگور، بهترین فصل برای کاشت نهال انگور در تابستان، زمستان، بهار و پاییز، کاشت نهال انگور به دو صورت داربستی و سنتی و فاصله کاشت نهال انگور، مهمترین مواردی هستند که در زمان کاشت نهال درخت انگور باید به آن توجه شود. ما در این مطلب قصد داریم تمامی نکات مربوط به کاشت نهال انگور را بیان کنیم؛ پس تا پایان همراه ما باشید.
روش کاشت نهال انگور
شیوه های متفاوتی با توجه به شرایط و موقعیت های مختلف برای کاشت اصولی نهال انگور وجود دارد. روش قلمه زدن، روش پیوند و روش خواباندن از جمله رایج ترین روش های پرورش نهال های انگور هستند که در ادامه به معرفی هریک از آن ها خواهیم پرداخت:
قلمه زدن
بهترین فصل برای کاشت نهال انگور به شیوه قلمه زدن، فصل بهار است، اما قلمه ها را باید در فصل پاییز جدا کرد. باید طول قلمه های انتخابی که معمولا شاخه های یک الی دو ساله هستند را بین ۶۰ تا ۸۰ سانتی متر در نظر گرفت. در گام بعد، قلمه ها را در محلی نرم و مرطوب که دارای دمای پایینی است، مثل سردخانه یا زیر ماسه قرار دهید تا فصل مناسب برای کاشت قلمه ها، یعنی بهار فرا برسد.
طریقه کاشت نهال انگور
کاشت اصولی نهال انگور، نیازمند توجه به چند مرحله اساسی است؛ در ادامه به صورت خلاصه به طریقه کاشت نهال انگور اشاره خواهیم کرد:
- مکان مناسب: مکانی با نور کافی برای کاشت نهال انگور انتخاب کنید.
- آماده سازی خاک: خاک را آماده کاشت اصولی نهال انگور کنید؛ خوب است خاک دبی مناسب و زهکشی خوب داشته باشد.
- کاشت نهال ها: نهال ها را در خاک بکارید و خاک را به دقت فشار دهید.
- آبیاری اولیه: بعد از کاشت نهال، آن را آبیاری کرده تا خاک به نهال ها بچسبد.
- مراقبت های روزانه: مراقبت های منظم در طول رشد نهال ها اهمیت زیادی دارد.
فاصله کاشت نهال انگور
در باغ های انگور بعد از آماده سازی زمین با کودهای مناسب و شخم زدن زمین باید فاصله مناسب برای کاشت نهال های انگور مشخص شود؛ این فاصله بین درختان نقش کلیدی در بهبود رشد و بهره وری محصول دارد. این فاصله در دو روش کاشت سنتی و داربستی به صورت زیر است:
فاصله کاشت داربستی
فاصله کاشت نهال انگور به صورت داربستی، یکی از مهمترین جنبه ها در کاشت و پرورش انگور است. برای داربست عمودی، معمولا باید فاصله بین ۱.۸ تا ۲.۴ متر باشد؛ در حالی که برای سیستم های دو طرفه فاصله می تواند تا ۳ متر افزایش یابد.
فاصله کاشت سنتی
به دلیل اینکه انگور یک گیاه رونده است؛ فاصله میان نهال های انگور را ۲ تا ۳ متر در نظر می گیرند، تا هوا به راحتی بین شاخه ها و برگ ها جریان داشته باشد. در باغ های بزرگ انگور این فاصله ۱۲۰ تا ۱۵۰ سانتی متر است.
فصل کاشت نهال انگور
کاشت نهال انگور در فصول مختلف سال امکان پذیر است. ما در ادامه به بررسی هریک از این فصول خواهیم پرداخت:
کاشت نهال انگور در بهار
کاشت نهال انگور در بهار، یکی از بهترین زمان ها برای این کار است؛ در واقع اوایل بهار پیش از باز شدن جوانه ها، زمان بسیار خوبی برای کاشت نهال انگور به شمار می رود.
کاشت نهال انگور در تابستان
کاشت نهال انگور در تابستان نیز امکان پذیر است. در مناطقی که دارای آب و هوای نسبتا سرد و خشک هستند، کاشت نهال انگور گلدانی در تابستان نیز می تواند موفقیت آمیز باشد.
کاشت نهال انگور در پاییز
فصل پاییز یکی از فصول مناسب برای کاشت نهال انگور است. تنها باید به این نکته توجه کنید که نهال انگور را در مکانی بکارید که نور خورشید به اندازه کافی وجود داشته باشد.
کاشت نهال انگور در زمستان
کاشت نهال انگور در فصل زمستان نیز امکان پذیر است. در مناطقی که دارای آب و هوای سرد و خشک هستند، کاشت نهال انگور در زمستان نیز می تواند موفقیت آمیز باشد.
بهترین زمان برای کاشت نهال انگور چه زمانی است؟
بهترین زمان کاشت نهال درخت انگور، اوایل بهار یعنی قبل از باز شدن جوانه ها است. البته پروسه قلمه زنی یا خواباندن در پاییز و در زمان خواب گیاه انجام می شود؛ اما کاشت نهال انگور در باغ، باید قبل از باز شدن جوانه ها صورت بگیرد.
نهال ها را باید به گونه ای بکارید که حداقل ۲ جوانه اش در خاک بماند و سر نهال حدود پنج سانتی متر خارج از خاک باشد. بعد از کاشت نیز باید چاله ها را با مخلوطی از خاک و کود پر کرده و در انتها سر نهال ها را حدود ۱ سانتی متر ببرید تا سرعت رشد آن افزایش پیدا کند.
عمق کاشت نهال انگور
خاک و عمق مناسب برای کاشت نهال انگور، دارای اهمیت بسیار زیادی است. عمق چاله باید با توجه به نوع خاک و نهال تعیین شود. به صورت معمول، عمق مناسب برای کاشت اصولی نهال انگور بین ۳۰ الی ۶۰ سانتی متر است.
چنانچه خاک شما شنی و سبک بوده، باید نهال را در عمق کمتری بکارید تا به ریشه ها کمک کند که با خاک بهتر ارتباط برقرار کنند. چنانچه خاک خاصیت رسی داشته باشد، می توان نهال را در عمق بیشتری کاشت تا مانع از مشکلات رطوبتی شد.
آبیاری پس از کاشت نهال درخت انگور
در ابتدا باید توجه کنید که قصد دارید نهال انگور خود را به صورت دیم بکارید یا آبی؛ البته به دلیل بارندگی کم محصولات دیم نیز به آبیاری نیاز دارند. به صورت کلی به دلیل اینکه انگور در مناطق نیمه گرمسیری کاشته می شود، در فصل بهار دو بار در هفته و در فصل تابستان ۳ بار در هفته نیاز به آبیاری دارد.
برای آبیاری نهال درخت انگور، شیوه های متفاوتی وجود دارد که از بین آن ها می توان به غرقابی، بارانی و روش قطره ای اشاره کرد. روش غرقاب بهترین روش آبیاری نهال انگور بوده که به علت کمبود آب، در حال حاضر روش آبیاری قطره ای جایگزین آن شده است.
کاشت نهال انگور در حیاط
کاشت نهال انگور در باغچه خانه نه تنها امکان پذیر است، بلکه رواج بسیاری نیز دارد. نوع انگور مناسب با توجه به هر اقلیمی متفاوت است، اما به هر حال می توان این کار را با موفقیت انجام داد. برای کاشت نهال انگور در حیاط، باید به نکات زیر توجه کنید:
- نور مناسب: درخت انگور برای رشد به نور زیاد آفتاب نیاز دارد و اگر نور کافی به برگ های آن نرسد، شاهد پوسیدگی و ایجاد لکه بر روی برگ های آن خواهید بود؛ در نتیجه کاشت نهال انگور در سایه درختان پرهیز کنید.
- زه کشی مناسب: زمینی را که در آن قصد کاشت نهال انگور گلدانی دارید، حداقل ۵۰ سانتی متر کنده و خاک آن را زهکشی کنید.
- کود کافی: بعد از کاشت اصولی نهال انگور، چاله را بل کود و خاک مناسب پر کنید.
- فاصله درختان برای ریشه دوانی: خوب است نهال کاشته شده از هر طرف با سایر درختان ۵۰ سانتی متر فاصله داشته باشد تا برای ریشه دوانی آن مشکلی ایجاد نشود.
نکات طلایی درباره طریقه کاشت نهال انگور
در ادامه به بررسی یکسری از نکات خواهیم پرداخت که در صورت رعایت آن ها می توانید بیشترین بازده را از نهال انگور کاشته شده دریافت کنید؛ این نکات عبارتند از:
- باد شدید می تواند آسیب جدی به نهال های انگور کاشته شده، وارد کند؛ علل الخصوص اگر نهال انگور را به تازگی کاشته باشید. به منظور کاهش صدمات، توصیه می شود که از داربست های مخصوص استفاده کرده و تا جایی که امکان دارد ، از کاشت انگور در مناطق بادخیز خودداری کنید.
- در زمان کاشت نهال انگور، به هیچ وجه از کودهای دامی بهره نبرید؛ زیرا به علت ضعیف بودن ریشه، کل نهال از بین خواهد رفت. صدا می توانید در زمان اصلاح خاک پیش از عملیات کاشت، کمبودهای خاک را بررسی کرده و طبق آن کوددهی به خاک را انجام دهید.
- انگور برای رشد به نور مناسب و زیاد، نیاز دارد؛ به همین دلیل باید هرس شاخه ها به خوبی انجام دهید و از کاشت نهال انگور در سایه خودداری کنید.
- در ماه های گرم سال که شامل خرداد تا تیر می شود، به علت افزایش دمای هوا، به آبیاری نهال انگور توجه کافی داشته باشید.
- در اوایل فصل بهار باید به وسیله بیل های مکانیزه یا روش دستی به کندن علف های هرزی که در کنار نهال های انگور رشد می کنند، اقدام نمود.
- برای دفع و جلوگیری از آفات پس از کاشت نهال انگور، باید عملیات سم پاشی به درستی انجام شود.
- استفاده از پودر گوگرد و قارچ کش برای پیشگیری از بیماری های سفیدک سطحی مو، پوسیدگی ریشه مو و سفیدک داخلی مو از جمله نکات مهم در پرورش و کاشت نهال انگور در باغ محسوب می شود.
جمع بندی
ما در این مطلب به بررسی تمام نکات لازم برای کاشت نهال انگور پرداختیم. همانطور که متوجه شدید، شما به راحتی می توانید کاشت و پرورش نهال انگور را انجام دهید. توجه به نکات ذکر شده اعم از فاصله کاشت نهال انگور، عمق کاشت نهال انگور و زمان کاشت نهال انگور، می تواند یک باغ انگور با بیشترین میزان باردهی و کیفیت را برای شما به ارمغان بیاورد.
برای خرید نهال های انگور با کیفیت، شناسنامه دار و اصیل می توانید از طریق سایت نهالستان نهالوند اقدام کرده یا با شماره های ما تماس بگیرید. کارشناسان فروش ما به خوبی شما را برای انتخاب نهال مناسب و نحوه نگهداری از آن راهنمایی خواهند کرد.
جهت خرید نهال با ما در تماس باشید
خرید نهال اصل و معتبر، همراه با ضمانت بازگشت واقعی کالا، برای مشتریان امری بسیار مهم است. نهالستان نهالوند با داشتن مجوز رسمی از جهاد کشاورزی و ارائه فاکتور رسمی، یک انتخاب اطمینانبخش برای شماست. اکنون با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید تا نسبت به دریافت مشاوره قبل از خرید اقدام نمایید و بهترین نهالها را برای باغهای خود انتخاب کنید.